Etty in Beeld
7240A8CE 1EC6 41D4 8ACD 73A0A8BB0199

Het Etty Hillesum Lyceum schoolorkest kun je overal in en om Deventer zien en horen! Wel 45 muzikale leerlingen en docenten uit alle 5 de scholen van het EHL doen er in mee. Ze treden bijvoorbeeld op bij een jubileum van Dimence, in de bibliotheek ter afsluiting van de Kinderboekenweek, op De Brink op een podium voor De Waag, maar ook in basisscholen of verzorgingstehuizen in de stad. Eens per jaar hebben we een groot repetitieweekend op een locatie ver weg van Deventer, waar we keihard oefenen voor de komende optredens en veel lol hebben.

Ééns in de twee jaar zetten leerlingen en docenten van het Etty Hillesum Lyceum een spetterende theateravond neer met een mix van muziek, zang en toneel in de grote zaal van de Deventer Schouwburg. De zaal zit dan vol met ouders, familie, vrienden, collega’s en kennissen uit de stad. Er is plek genoeg. Kaartjes zijn te koop aan de theaterkassa. Ons Etty Hillesum schoolorkest speelt er de sterren van de hemel. En het schoolkoor, ook met leerlingen en medewerkers uit alle Etty scholen, zingt haar mooiste liedjes. Het repertoire bestaat uit jazz, pop, soul, licht klassiek, noem maar op!

Heb je interesse om mee te doen, kom dan eens kijken en luisteren (en meedoen?) op vrijdagmiddag vanaf 15:15u in de B-kantine van Het Vlier! Je kunt in ons schoolorkest snel groeien in het bespelen van je muziekinstrument of zang. Grijp deze mooie kans!