Sterk Techniek Onderwijs
Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf, een kapperszaak of een ziekenhuis. Techniek is overal en overal zijn technici nodig. Toch kiezen steeds minder leerlingen voor techniek. Terwijl bedrijven staan te springen om nieuw, goedgeschoold, technisch personeel. Een grote uitdaging die het onderwijs en bedrijfsleven in de regio Deventer samen aangaan met Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello.

Aandacht voor techniek
Samen werken we in negen projecten onder andere aan: meer praktijk op de scholen, meer technische vakken, goed materiaal, aandacht voor meiden in techniek en kinderen op de basisschool kennis laten maken met techniek. Ons doel is om technische opleidingen interessanter en beter te maken. En kinderen van jongs af aan te laten ervaren hoe leuk techniek is.

Meer weten?
Op de website www.sterkintechniekonderwijs.nl lees je alles over Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello: de activiteiten die we organiseren voor leerlingen, de projecten waar we mee bezig zijn en de bedrijven die aangesloten zijn.

Ook samenwerken?
Sterk techniekonderwijs en kinderen warm krijgen voor technische opleidingen, dat moeten we gezamenlijk oppakken. Ruim zestig bedrijven zijn al aangesloten. Wil jij samen met ons bouwen aan sterk techniekonderwijs? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Etty en het bedrijfsleven
Het Etty Hillesum Lyceum is een soort gemeenschap en biedt leerlingen een oefenplaats voor de samenleving. We zijn geworteld in de lokale gemeenschap. Uiteraard zijn ouders onze belangrijkste partner. Maar we werken ook samen met andere onderwijsinstellingen, maatschappelijke instellingen, de gemeente en bedrijven. Onder andere in Sterk Techniek Onderwijs. Dit is een samenwerkingsverband vanuit een landelijk subsidieprogramma met als doelstelling: werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs.