coronavirus updates
Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8? Hier aanvragen!

Coronatijd

Fayah (13 jr) uit klas 7 mavo/havo vrijeschool onderwijs heeft zo haar eigen gedachten bij wat Corona voor gevolgen heeft voor de ecologische voetprint die wij met zijn allen achterlaten. Docent David Snoeij gaf de leerlingen in zijn digitale lessen Onderzoek & Ontwerp een bijzondere opdracht. DRTV maakte er dit online nieuwsitem van. Mét Fayah’s eindfilmpje, helemaal zelf bedacht en gemaakt.
Klik hier voor het artikel en haar filmpje.

Bekijk hier de eerste foto-impressies van het 1,5 meter onderwijs in onze scholen.

3 juni 2020:

Weer naar school op Het Stormink, met een 1,5 meter setting. De Deventer Post schrijft er dit over.

leerlingen Stormink van start Deventer post

3 juni 2020:rtv oost

Bekijk de uitzending van RTV Oost 2 juni 2020, impressie De Boerhaave; weer naar school in anderhalvemeter setting.

Maandag 2 maart 2020 waren de twee Ministers van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven en Arie Slob op bezoek bij mbo Aventus in Deventer. 18 leerlingen van vmbo locatie De Marke deden mee in een pilot met als doel: vmbo-‘ers hoeven lesstof uit mbo-zorgopleiding niet meer te herkauwen. De Stentor maakte dit artikel.

Gisteravond 4 maart 2020 heeft de Rijksoverheid een bijgesteld advies bekend gemaakt, hoe om te gaan met het Coronavirus. Dit geldt ook voor alle leerlingen en medewerkers van scholen van het Etty Hillesum Lyceum. Lees hier wat te doen.

Op donderdag 9 april a.s. is het Etty Hillesum Lyceum, locatie Het Vlier gastheer voor de jaarlijkse Carmel Award uitreiking. De beste havo en vwo profielwerkstukken van13 Carmel scholengemeenschappen in Nederland worden ingezonden tot 4 maart.

Leerlingen uit de havo/vwo bovenbouw van Het Vlier zijn 18 januari jl. 5e geworden in de NL kampioenschap schooldebatteren voor middelbare scholieren.

Je eigen theateruitvoering produceren, van script schrijven tot uitvoeren. Op Het Stormink kan het!

Samen met journalisten van DRTV maakte klas 1 havo XL in december deze radio-uitzending. De leerlingen vertellen over hun ervaringen in de eerste maanden havo XL onderwijs in klas 1.

Woensdag 18 en donderdag 19 december organiseert De Marke weer haar bingo met thee voor opa’s en oma’s en andere oudere vrienden van de leerlingen. Zo’n 500 ouderen en (klein)kinderen komen naar school in 4 bijeenkomsten. DRTV maakte 18 december deze sfeerimpressie en interviewde de organisatoren; leerlingen en docenten. De opbrengst gaat naar de Voedselbank Deventer.

Uurtje en oortje vrij? Luister dan naar de Corberic radio-uitzending van Uit de school geklapt. Leerlingen uit klas 9F (havo/vwo) maakten de uitzending samen met radio journalisten van DRTV.

Vrijdag 13 december is het Paarse Vrijdag. Een dag bedoeld om de inclusiviteit op scholen te bevorderen en actief duidelijk te maken dat je op school jezelf kan zijn ongeacht (sexuele) idientiteit. Leerlingen en docenten die hiermee zichtbaar willen sympathiseren, dragen deze dag ‘iets paars’ uit. Op De Boerhaave.

Op donderdagmorgen 5 december vroeg ontbijten met bedrijfsrelaties uit Deventer en de regio. Dat deden we als collega’s van de Etty scholen waar techniekvakken een injectie krijgen met landelijk subsidiegeld. Collega’s van Saxion, Aventus en …

Kseniya Prakapuk uit de Marke mavo 4 examenklas tekenen heeft het winnende ontwerp gemaakt voor de Etty kerst-nieuwjaarskaart 2019/20. Elk jaar in een andere Etty school.

Donderdag 5 december – Sint en roetveegpieten zijn op de Etty scholen gesignaleerd! In aula’s, lokalen en gangen laten zij zich horen, zien en ‘voelen’. Ja voelen ook, want pepernoten worden rondgestrooid.