fietstour 2023

Wat vinden onze leerlingen van hun school? Hoe omschrijven ze hun docenten? Was het wennen als brugklasser? En welke tips hebben ze voor toekomstige eerstejaars? Je leest het in het nieuwe Etty magazine. In het magazine stelt iedere school zich kort voor en lees je over de laatste ontwikkelingen. Kortom, je komt heel veel te weten over het Etty Hillesum Lyceum en onze scholen. Zodat jij en je ouders de school kunnen kiezen die het beste bij jou past.

Nu de open huizen zijn geweest, organiseren wij voor groep 8 vanaf 7 december t/m 2 februari Infoavonden op 4 scholen.

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf, een kapperszaak of een ziekenhuis. Techniek is overal en overal zijn technici nodig. Toch kiezen steeds minder leerlingen voor techniek. Terwijl bedrijven staan te springen om nieuw, goedgeschoold, technisch personeel. Een grote uitdaging die het onderwijs en bedrijfsleven in de regio Deventer samen aangaan met Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello.

Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello is al een tijd actief, maar heeft nu ook een eigen website: www.sterkintechniekonderwijs.nl. Hier kunnen bedrijven, onderwijsinstellingen en iedereen die techniek interessant vindt, zien wat Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello doet om techniek en technische opleidingen interessanter en beter te maken.  

klaslokaal ISK

Onze Internationale Schakelklas (ISK) in Colmschate is een landelijk voorbeeld voor onderwijs aan Oekraïense vluchtelingkinderen. Dat schreef Het Deventer Nieuws onlangs in een artikel. Coördinator ISK Fura Grol vertelt in het artikel dat er veel hulp kwam van burgers, bedrijven, organisaties en vooral de gemeente. 'Het enige gebrek is personeel. Net als in het reguliere onderwijs is ook hier een lerarentekort. Maar vanwege het succes komen er mails en telefoontjes uit het hele land.'

Ruim 320 km is er 3, 4 en 5 juni 2021 gefietst in de Etty Goes Cycling sponsorfietstocht van Deventer naar Doorn, dan naar Wanroij en op dag drie terug naar Deventer.  Een groep van 50 leerlingen, medewerkers en wat ouders van Het Vlier, De Marke, Het Stormink en De Boerhaave fietste een fiks bedrag bij elkaar. Dit geld is bestemd voor lesmateriaal voor onze partnerscholen in Uganda.

Social media

Laad meer