Etty in Beeld
7240A8CE 1EC6 41D4 8ACD 73A0A8BB0199

Coronatijd

Fayah (13 jr) uit klas 7 mavo/havo vrijeschool onderwijs heeft zo haar eigen gedachten bij wat Corona voor gevolgen heeft voor de ecologische voetprint die wij met zijn allen achterlaten. Docent David Snoeij gaf de leerlingen in zijn digitale lessen Onderzoek & Ontwerp een bijzondere opdracht. DRTV maakte er dit online nieuwsitem van. Mét Fayah’s eindfilmpje, helemaal zelf bedacht en gemaakt.
Klik hier voor het artikel en haar filmpje.

Bekijk hier de eerste foto-impressies van het 1,5 meter onderwijs in onze scholen.

Etty magazine 2020/2021

Wat vinden onze leerlingen van hun school? Hoe omschrijven ze hun docenten? Was het wennen als brugklasser? En welke tips hebben ze voor toekomstige eerstejaars? Je leest het in het nieuwe Etty magazine.

In het magazine stelt iedere school zich kort voor en lees je over de laatste ontwikkelingen. Kortom, je komt heel veel te weten over het Etty Hillesum Lyceum en onze scholen. Zodat jij en je ouders de school kunnen kiezen die het beste bij jou past.

Bekijk hier de online versie van het magazine.

5 maart 2021

Alle scholen nu weer open

In de voorjaarsvakantie kwam het verlossende woord: alle leerlingen mogen weer naar school. Leerlingen, docenten en medewerkers hebben daar echt naar uitgekeken. Tot eind februari waren we alleen open voor examenkandidaten, praktijkonderwijs leerlingen en speciale opvang.

Nu organiseren we een combinatie van online en live onderwijs op 1,5 meter afstand in alle vijf de scholen. De meeste leerlingen gaan sinds woensdag 3 maart weer zo’n 2,5 dag per week naar school. De examenleerlingen op De Marke, vrijeschoolleerroute het Corberic en het Vlier en zijn er alle dagen, net als de leerlingen van het praktijkonderwijs op Arkelstein.

We ontvangen de komende jaren extra geld uit het Nationale Programma Onderwijs om vertragingen die leerlingen hebben opgelopen vanwege Corona op te vangen en te helpen herstellen. Een omvangrijk landelijk ondersteuningsprogramma waaruit bijvoorbeeld extra handen in de klas betaald kunnen worden. Het gaat om leervertragingen op cognitief, maar ook op sociaal/emotioneel gebied. Over de precieze invulling van het programma zijn wij in gesprek met ouders, leerlingen en docenten. 

 

4 februari 2021

RTV-Oost maakte dit programma en artikel over de effecten van online onderwijs. Hetty Vissers van De Marke werkte hier namens Etty Hillesum Lyceum aan mee. Zij is mentor, docent en leerlingbegeleider in 4 mavo.


13 januari 2021

Nog 3 weken langer lockdown voor het VO werd gisteravond in de landelijke persconferentie aangekondigd. Het ziet er nu naar uit dat dit in ieder geval duurt tot en met 9 februari a.s..

Wel zijn er live lessen en examens voor de examenleerlingen op De Marke en Het Vlier. Ook de lessen van het praktijkonderwijs op Arkelstein en de vmbo beroepsvakken op De Marke gaan door. Leerlingen houden onderling nu ook verplicht 1,5 meter afstand. Er is opvang in de scholen mogelijk voor leerlingen die thuis moeilijk tot leren komen of online hun lessen kunnen volgen. Neem in dat geval contact op met de mentor van uw zoon of dochter. Zo kunnen we afstemmen wat mogelijk is.


26 oktober 2020:

We gaan weer naar school!

Fijn dat we alle leerlingen weer op alle dagen van de week op school mogen ontvangen. Leerlingen hoeven geen anderhalve meter afstand te houden tot elkaar. Wel tot de medewerkers van de school. Ook houdt het personeel onderling anderhalve meter afstand.

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen samen met klasgenoten les op school krijgen. Want op onze school leer je van en met elkaar. Dat kunnen we blijven doen in deze bijzondere tijd als we het voor iedereen veilig houden. Daarom hebben we strikte afspraken in de school, zoals:

  • We houden ons aan de welbekende basisregels van het RIVM;
  • We wassen onze handen bij binnenkomst op school en voor en na de les;
  • We volgen de aanwijzingen op de grond voor looproutes en veilige zones voor de docenten;
  • We blijven thuis bij ziekte en laten ons testen bij klachten;
  • Bij verplaatsingen in de gebouwen draagt iedereen een (niet-medisch) mondkapje.

Wij hebben ervoor gezorgd dat de ventilatiesystemen goed zijn afgesteld en we luchten extra veel in de klaslokalen.

Per schoolgebouw zijn soms bijzondere maatregelen nodig voor de veiligheid. Ouders en leerlingen zijn daarover per brief geïnformeerd. Specifieke informatie vind je terug op de website van de schoollocaties.

Op het Etty Hillesum Lyceum nemen we samen de verantwoordelijkheid voor een veilige en gezonde school.

Vragen?

Voor algemene vragen en antwoorden over het coronavirus (COVID-19) verwijzen wij door naar de websites van het RIVM.

Algemene informatie
Veelgestelde vragen

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor vragen over de afspraken en/of maatregelen op onze scholen.


3 juni 2020:

Weer naar school op Het Stormink, met een 1,5 meter setting. De Deventer Post schrijft er dit over.

leerlingen Stormink van start Deventer post


3 juni 2020:rtv oost

Bekijk de uitzending van RTV Oost 2 juni 2020, impressie De Boerhaave; weer naar school in anderhalvemeter setting.

 

Maandag 2 maart 2020 waren de twee Ministers van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven en Arie Slob op bezoek bij mbo Aventus in Deventer. 18 leerlingen van vmbo locatie De Marke deden mee in een pilot met als doel: vmbo-‘ers hoeven lesstof uit mbo-zorgopleiding niet meer te herkauwen. De Stentor maakte dit artikel.

Gisteravond 4 maart 2020 heeft de Rijksoverheid een bijgesteld advies bekend gemaakt, hoe om te gaan met het Coronavirus. Dit geldt ook voor alle leerlingen en medewerkers van scholen van het Etty Hillesum Lyceum. Lees hier wat te doen.

Op donderdag 9 april a.s. is het Etty Hillesum Lyceum, locatie Het Vlier gastheer voor de jaarlijkse Carmel Award uitreiking. De beste havo en vwo profielwerkstukken van13 Carmel scholengemeenschappen in Nederland worden ingezonden tot 4 maart.

Leerlingen uit de havo/vwo bovenbouw van Het Vlier zijn 18 januari jl. 5e geworden in de NL kampioenschap schooldebatteren voor middelbare scholieren.

Je eigen theateruitvoering produceren, van script schrijven tot uitvoeren. Op Het Stormink kan het! 

Samen met journalisten van DRTV maakte klas 1 havo XL in december deze radio-uitzending. De leerlingen vertellen over hun ervaringen in de eerste maanden havo XL onderwijs in klas 1.

Woensdag 18 en donderdag 19 december organiseert De Marke weer haar bingo met thee voor opa’s en oma’s en andere oudere vrienden van de leerlingen. Zo’n 500 ouderen en (klein)kinderen komen naar school in 4 bijeenkomsten. DRTV maakte 18 december deze sfeerimpressie en interviewde de organisatoren; leerlingen en docenten. De opbrengst gaat naar de Voedselbank Deventer.

Uurtje en oortje vrij? Luister dan naar de Corberic radio-uitzending van Uit de school geklapt. Leerlingen uit klas 9F (havo/vwo) maakten de uitzending samen met radio journalisten van DRTV.

Vrijdag 13 december is het Paarse Vrijdag. Een dag bedoeld om de inclusiviteit op scholen te bevorderen en actief duidelijk te maken dat je op school jezelf kan zijn ongeacht (sexuele) idientiteit. Leerlingen en docenten die hiermee zichtbaar willen sympathiseren, dragen deze dag ‘iets paars’ uit. Op De Boerhaave.

Op donderdagmorgen 5 december vroeg ontbijten met bedrijfsrelaties uit Deventer en de regio. Dat deden we als collega’s van de Etty scholen waar techniekvakken een injectie krijgen met landelijk subsidiegeld. Collega’s van Saxion, Aventus en …

Kseniya Prakapuk uit de Marke mavo 4 examenklas tekenen heeft het winnende ontwerp gemaakt voor de Etty kerst-nieuwjaarskaart 2019/20. Elk jaar in een andere Etty school.