Uurtje en oortje vrij? Luister dan naar de Corberic radio-uitzending van Uit de school geklapt. Leerlingen uit klas 9F (havo/vwo) maakten de uitzending samen met radio journalisten van DRTV.

Woensdag 18 en donderdag 19 december organiseert De Marke weer haar bingo met thee voor opa’s en oma’s en andere oudere vrienden van de leerlingen. Zo’n 500 ouderen en (klein)kinderen komen naar school in 4 bijeenkomsten. DRTV maakte 18 december deze sfeerimpressie en interviewde de organisatoren; leerlingen en docenten. De opbrengst gaat naar de Voedselbank Deventer.

Samen met journalisten van DRTV maakte klas 1 havo XL in december deze radio-uitzending. De leerlingen vertellen over hun ervaringen in de eerste maanden havo XL onderwijs in klas 1.

Vrijdag 13 december is het Paarse Vrijdag. Een dag bedoeld om de inclusiviteit op scholen te bevorderen en actief duidelijk te maken dat je op school jezelf kan zijn ongeacht (sexuele) idientiteit. Leerlingen en docenten die hiermee zichtbaar willen sympathiseren, dragen deze dag ‘iets paars’ uit. Op De Boerhaave.

Op donderdagmorgen 5 december vroeg ontbijten met bedrijfsrelaties uit Deventer en de regio. Dat deden we als collega’s van de Etty scholen waar techniekvakken een injectie krijgen met landelijk subsidiegeld. Collega’s van Saxion, Aventus en …

Kseniya Prakapuk uit de Marke mavo 4 examenklas tekenen heeft het winnende ontwerp gemaakt voor de Etty kerst-nieuwjaarskaart 2019/20. Elk jaar in een andere Etty school.

Donderdag 5 december – Sint en roetveegpieten zijn op de Etty scholen gesignaleerd! In aula’s, lokalen en gangen laten zij zich horen, zien en ‘voelen’. Ja voelen ook, want pepernoten worden rondgestrooid.

 

Veel bezoekers van de VT Wonen & Design beurs in de RAI Amsterdam ontvangen deze dagen promotietasjes die zijn gevuld door leerlingen van Arkelstein, De Linde Onderwijsspecialisten en De Marke in het MatchPOinD arbeidstrainingcentrum hier in Deventer.

Per 1 september is Maaike Morsink gestart als directeur van De Marke, onze school voor vmbo basis, kader, mavo, onderbouw havo en leerroute Het Corberic (vrijeschoolonderwijs mavo, havo, vwo). Maaike werkte hiervoor in Twente bij twee andere Carmel scholen; als directeur bji het Twents Carmel College in Denekamp en daarvoor als teamleider bij Ubbo Emmius in Winschoten.

Vanaf 17 oktober gaat elke 3e donderdag van de maand via DRTV het radioprogramma ‘Uit de school geklapt’ de Deventer ether in. Een programma gemaakt door leerlingen uit steeds een andere klas uit een van onze scholen. De radioredactie van DRTV maakt i.s.m. een klas en docent van een van onze scholen dit 50 minuten durend programma. Leerlingen laten zich horen met eigen schoolervaringen. En wie weet is er onder hen een radiopresentator-in-de-dop? Leerlingen uit klas 3 tweetalig atheneum (Het Stormink) bijten op donderdag 17 oktober 2019 het spits af.

Leerlingen uit het 2e jaar tweetalig atheneum (Het Stormink) maakten in oktober 2019 met hun klas een eigen radio-uitzending i.s.m. de radioredactie van DRTV. Een unieke ervaring met doorlooptijd van 6 weken.