Fietstour Groep 7

Het gedachtegoed van Etty Hillesum leeft en inspireert nog steeds. Ook ruim 80 jaar na haar dood. Op 4 mei jl. bij de Dodenherdenking op het Grote Kerkhof in Deventer mochten hierover spreken ons centrale directielid Esther Kopmels en Floris van Dijk, leerling van Het Vlier.
Klik hier voor de speech van Esther.
Klik hier voor de speech van Floris.

Waarom wij Etty Hillesum heten.

De vader van de joodse Etty Hillesum was rector van het vroegere stedelijk gymnasium in Deventer. Zijn dochter Etty Hillesum (geboren in 1914) haalde hier haar diploma en begon tijdens haar rechtenstudie in Amsterdam met schrijven. Zij hield een dagboek bij en schreef brieven over wat zij in haar leven ontdekte en meemaakte. Met zichzelf, en in de wereld om haar heen.

Lees meer …

Wij vinden het belangrijk om in nauwe verbinding te staan met onze stad. Onze Lokale Advies Raad (LAR) helpt ons daarbij. De LAR bestaat uit mensen die Deventer goed kennen. Ze zijn er geworteld en houden van de stad. Ze werken in het onderwijs (basisonderwijs, MBO en HBO), zitten in de Deventer Kring Werkgevers of het MKB of komen uit maatschappelijke en culturele organisaties uit de stad.

Wij zijn een bijzondere school. Algemeen bijzonder onderwijs, dat is onze grondslag. Dat betekent dat we een open en toegankelijke school willen zijn voor alle leerlingen uit Deventer en omgeving. De LAR houdt ons hierop scherp. De leden van de LAR hebben oog en oor voor wat er leeft in de stad. Ze kijken van daaruit naar wat wij in de scholen doen. Zo zorgen we ervoor dat onze school zo goed mogelijk aansluit bij wat Deventer nodig heeft.

Heb je een vraag over of voor de lokale adviesraad? Ze zijn te bereiken via de secretaris mw. Margareth Zwaverink: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Speciaal voor ouders, leerlingen en leerkrachten van groep 8 verschijnt jaarlijks ons magazine de ETTY met leuke interviews en quotes van leerlingen en docenten. En natuurlijk vind je ook heldere uitleg over ons schoolaanbod en de diverse leerwegen. Noteer alvast wanneer onze open huizen en info avonden zijn en check de superslimme tips voor eerstejaars! Benieuwd wat voor type brugklasser jij bent? Doe de test!

Lees meer …

Een kijkje nemen in onze scholen? Dat kan.

Lees meer …

Onze scholengemeenschap is vernoemd naar Etty Hillesum: een jonge vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog dappere persoonlijke keuzes maakte. Etty Hillesum zette zich in voor anderen in het volle vertrouwen dat de toekomst er beter uitziet als je jezelf daarvoor inspant. Door die visie en houding laten wij ons inspireren. In ons onderwijs zijn vertrouwen, moed en verantwoordelijkheid belangrijke waarden.

Lees meer …

Etty Hillesum Lyceum (EHL) verzorgt bijzonder voortgezet onderwijs in Deventer. Dat gebeurt op Arkelstein, De Boerhaave, Het Stormink, De Marke en Het Vlier. Op onze vijf scholen bieden we leerwegen aan van praktijkonderwijs tot gymnasium. Ook hebben we  bijzondere leerroutes zoals tweetalig onderwijs, Havo XL, het Ecolyceum of een leerroute geïnspireerd op vrijeschoolprincipes. Elke school heeft een eigen karakter en profiel. Samen zetten we ons in voor uitstekend en modern onderwijs voor alle leerlingen uit Deventer en omgeving. 

Het Etty Hillesum Lyceum maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Stichting Carmelcollege stelt de zorg voor de mens – elke mens, heel de mens en alle mensen- centraal. We zijn gericht op humanisering en de ontwikkeling van individu en school. Deze stichting verbindt 13 scholengemeenschappen door heel Nederland. Wil je meer weten over de kracht van Carmel? Kijk op www.carmel.nl voor meer informatie.  

Alle ruimte
Het Etty Hillesum Lyceum bestaat uit zes scholen waar ruim 600 collega’s werken. Zes scholen met één gemeenschappelijk motto: 'Alle Ruimte'. In de uitwerking van dit motto zijn de scholen verschillend. Elke school heeft een eigen onderwijskundige- en pedagogische aanpak. Zo valt er voor leerlingen wat te kiezen. En voor jou als sollicitant, stagiair of collega’s dus ook! Samen creëren wij een school waar leerlingen en collega’s zich thuis voelen.

Lees meer …

Sterk Techniek Onderwijs
Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf, een kapperszaak of een ziekenhuis. Techniek is overal en overal zijn technici nodig. Toch kiezen steeds minder leerlingen voor techniek. Terwijl bedrijven staan te springen om nieuw, goedgeschoold, technisch personeel. Een grote uitdaging die het onderwijs en bedrijfsleven in de regio Deventer samen aangaan met Sterk Techniek Onderwijs Deventer-Twello.

Lees meer …