Een kijkje nemen in onze scholen? Dat kan.

Etty Hillesum Lyceum (EHL) verzorgt bijzonder voortgezet onderwijs in Deventer. Dat gebeurt op Arkelstein, De Boerhaave, Het Stormink, De Marke en het Vlier. Op onze vijf scholen bieden we leerwegen aan van praktijkonderwijs tot gymnasium. Ook hebben we  bijzondere leerroutes zoals tweetalig onderwijs, Havo XL, het Ecolyceum of een leerroute geïnspireerd op vrijeschoolprincipes. Elke school heeft een eigen karakter en profiel. Samen zetten we ons in voor uitstekend en modern onderwijs voor alle leerlingen uit Deventer en omgeving.

Het Etty Hillesum Lyceum maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Stichting Carmelcollege stelt de zorg voor de mens – elke mens, heel de mens en alle mensen- centraal. We zijn gericht op humanisering en de ontwikkeling van individu en school. Deze stichting verbindt 13 scholengemeenschappen door heel Nederland. Wil je meer weten over de kracht van Carmel? Kijk op www.carmel.nl voor meer informatie.

Speciaal voor ouders, leerlingen en leerkrachten van groep 8 verschijnt jaarlijks ons magazine de ETTY.

Werken bij EHL: Alle ruimte!

Elke dag met plezier naar school. Dat willen we voor onze leerlingen en natuurlijk ook voor onze collega’s. Wat is daarvoor nodig? Dat je ruimte krijgt om al jouw talenten te ontwikkelen en in te zetten. Daar zorgen wij dus voor. Voor onze leerlingen én voor al onze 500 collega’s.

Missie/visie

Onze scholengemeenschap is vernoemd naar Etty Hillesum een jonge vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog dappere persoonlijke keuzes maakte.

Etty Hillesum zette zich in voor anderen, in het volle vertrouwen dat de toekomst er beter uitziet als je jezelf daarvoor inspant. Door die visie en houding laten wij ons inspireren. In ons onderwijs zijn ‘vertrouwen, moed en verantwoordelijkheid’ belangrijke waarden. We laten dit doorklinken in de lessen en keuzes die we maken.

Wij vinden het belangrijk om in nauwe verbinding te staan met onze stad. Onze Lokale Advies Raad (LAR) helpt ons daarbij. De LAR bestaat uit mensen die Deventer goed kennen. Ze zijn er geworteld en houden van de stad. Ze werken in het onderwijs (basisonderwijs, MBO en HBO), zitten in de Deventer Kring Werkgevers of het MKB of komen uit maatschappelijke en culturele organisaties uit de stad.

Wij zijn een bijzondere school. Algemeen bijzonder onderwijs, dat is onze grondslag. Dat betekent dat we een open en toegankelijke school willen zijn voor alle leerlingen uit Deventer en omgeving. De LAR houdt ons hierop scherp. De leden van de LAR hebben oog en oor voor wat er leeft in de stad. Ze kijken van daaruit naar wat wij in de scholen doen. Zo zorgen we ervoor dat onze school zo goed mogelijk aansluit bij wat Deventer nodig heeft.

Heb je een vraag over of voor de lokale adviesraad? Ze zijn te bereiken via de secretaris mw. Margareth Zwaverink: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom wij Etty Hillesum heten.