Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8?

Waarom wij Etty Hillesum heten.

Wij vinden het belangrijk om in nauwe verbinding te staan met onze stad. Onze Lokale Advies Raad (LAR) helpt ons daarbij. De LAR bestaat uit mensen die Deventer goed kennen. Ze zijn er geworteld en houden van de stad. Ze werken in het onderwijs (basisonderwijs, MBO en HBO), zitten in de Deventer Kring Werkgevers of het MKB of komen uit maatschappelijke en culturele organisaties uit de stad.

Wij zijn een bijzondere school. Algemeen bijzonder onderwijs, dat is onze grondslag. Dat betekent dat we een open en toegankelijke school willen zijn voor alle leerlingen uit Deventer en omgeving. De LAR houdt ons hierop scherp. De leden van de LAR hebben oog en oor voor wat er leeft in de stad. Ze kijken van daaruit naar wat wij in de scholen doen. Zo zorgen we ervoor dat onze school zo goed mogelijk aansluit bij wat Deventer nodig heeft.

Heb je een vraag over of voor de lokale adviesraad? Ze zijn te bereiken via de secretaris mw. Margareth Zwaverink: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je krijgt Alle Ruimte

Bij de vijf scholen van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer werken ruim 450 medewerkers. We werken vanuit één gemeenschappelijke visie: ‘Alle ruimte’. Daarin zijn al onze scholen heel verschillend. Elke school heeft een eigen onderwijskundige- en pedagogische aanpak. Zo valt er voor leerlingen wat te kiezen. En voor jou als sollicitant of collega dus ook! Wij creëren samen een school waar leerlingen en collega’s zich thuis voelen.

Speciaal voor ouders, leerlingen en leerkrachten van groep 8 verschijnt jaarlijks ons magazine de ETTY.

Een kijkje nemen in onze scholen? Dat kan.

Onze scholengemeenschap is vernoemd naar Etty Hillesum: een jonge vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog dappere persoonlijke keuzes maakte. Etty Hillesum zette zich in voor anderen in het volle vertrouwen dat de toekomst er beter uitziet als je jezelf daarvoor inspant. Door die visie en houding laten wij ons inspireren. In ons onderwijs zijn vertrouwen, moed en verantwoordelijkheid belangrijke waarden.

Etty Hillesum Lyceum (EHL) verzorgt bijzonder voortgezet onderwijs in Deventer. Dat gebeurt op Arkelstein, De Boerhaave, Het Stormink, De Marke en Het Vlier. Op onze vijf scholen bieden we leerwegen aan van praktijkonderwijs tot gymnasium. Ook hebben we  bijzondere leerroutes zoals tweetalig onderwijs, Havo XL, het Ecolyceum of een leerroute geïnspireerd op vrijeschoolprincipes. Elke school heeft een eigen karakter en profiel. Samen zetten we ons in voor uitstekend en modern onderwijs voor alle leerlingen uit Deventer en omgeving.

Het Etty Hillesum Lyceum maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Stichting Carmelcollege stelt de zorg voor de mens – elke mens, heel de mens en alle mensen- centraal. We zijn gericht op humanisering en de ontwikkeling van individu en school. Deze stichting verbindt 13 scholengemeenschappen door heel Nederland. Wil je meer weten over de kracht van Carmel? Kijk op www.carmel.nl voor meer informatie.