Als Etty Hillesum Lyceum scholen hebben we 2 partnerscholen in Oeganda omarmd. We halen met sponsoracties geld voor hen op en gaan eens in de twee jaar met een groep toegewijde docenten en leerlingen naar hen toe!

Om geld op te halen voor de scholen in Oeganda, organiseren de leerlingen samen met hun docenten allerlei sportieve en muzikale (sponsor)acties. Eens in de 2 jaar gaan we met een groep leerlingen en docenten van Het Vlier naar deze scholen in Oeganda toe om er workshops te geven. Een ongelooflijke, leerzame en diepgaande ervaring voor leerlingen en begeleiders. In juni 2019 fietste een groep van 52 leerlingen en docenten een sponsortocht van de Oegandese ambassade in Brussel terug naar Deventer. Ruim 300 kilometer fietsen! Zo hebben we in 3 etappes meer dan 10.000 euro opgehaald. Samen met de leerlingen zetten we ons in voor een betere wereld.