coronavirus updates

De centrale eindexamens gaan niet door

Scholen gaan op basis van de schoolexamens beslissen of vmbo, havo en vwo leerlingen zijn geslaagd of niet.
Dit besluit van de regering volgt op de aangescherpte coronamaatregelen waaronder tot 1 juni a.s. geen samenscholing van groepen groter dan 3 personen.

Eindexamen leerlingen en ouders van De Marke (vmbo) en Het Vlier (havo, vwo) worden per mail geïnformeerd over wat dit precies voor hen betekent.
De eindexamens die landelijk zijn afgelast, zouden op 7 mei beginnen.

Wat betekenen de maatregelen voor het onderwijs aan leerlingen?

Al het onderwijs aan leerlingen wordt opgeschort tot nader order. De prioriteit ligt bij het voorbereiden van onderwijs aan eindexamenleerlingen en aan onderwijs op afstand. Ook de schoolexamens gaan tot nader bericht niet door. In de loop van de week verwachten we vanuit het Ministerie meer informatie te krijgen over maatregelen ten aanzien van de schoolexamens en het eindexamen. Voor het laatste Corona nieuws op de scholen:
De Boerhaave

De Marke

Arkelstein

Het Stormink

Het Corberic

Het Vlier

Aanwijzingen RIVM

Voor zowel leerlingen als medewerkers gelden nog steeds de aanwijzingen van het RIVM: blijf thuis als je verkouden bent, keelpijn of verhoging tot 38 graden hebt, of hoest. Voor iedereen geldt: beperk sociale contacten zoveel mogelijk en houd tenminste 1,5 meter afstand in acht. Ook moet men thuisblijven als men zelf of een huisgenoot behoort tot de groep ‘kwetsbare personen’ of als men een huisgenoot heeft waarvan is vastgesteld dat hij/zij het Coronavirus heeft.

Websites RIVM

Heb je vragen over het Coronavirus? Op de websites van het RIVM vind je de meest recente updates:

Algemene informatie: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Veelgestelde vragen: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Filmpje voor de kinderen van Deventer

De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus gelden voor iedereen. Oók voor de burgemeester. In dit filmpje (1 minuut, 43 seconden) legt hij leerlingen en kinderen van Deventer uit waarom scholen en sportclubs dicht zijn.
ron konig kinderen

Filmpje voor volwassen inwoners van Deventer

Burgemeester Ron König roept alle Deventer inwoners op om de RIVM richtlijnen te volgen: “Deze crisis maakt duidelijk wat er echt toe doet. Het gaat in de allereerste plaats om de gezondheid van ons allemaal. We kunnen dit virus alleen stoppen als iedereen, jong en oud, zelf verantwoordelijkheid neemt. Hoe ingrijpend en vervelend de maatregelen ook zijn: ze zijn noodzakelijk.” Bekijk het filmpje van de burgemeester (2 minuten, 43 seconden).

ron konig volwassenen