Met het programma ‘Vakkanjers’ kunnen leerlingen hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Jesse bedacht met zijn klasgenoten Jan de happy sandwich fixer, oftewel een broodsmeerapparaat en schopte het bijna tot de finale.

Lees meer …

De mooiste dag van het schooljaar is de eerste dag! Dan komen alle nieuwe leerlingen voor het eerst ‘echt’ op school. Ze zijn voor de vakantie al een ochtend op bezoek geweest, maar nu zijn het geen basisschoolleerlingen meer!

Lees meer …

Tijdens de debatlessen heb ik geleerd om te spreken in het openbaar en om mijn gedachten beter te verwoorden. Medeleerlingen die eerst niet in het openbaar durfden te spreken, bloeiden helemaal op.

Lees meer …

Ik vind Engels en Geschiedenis leuke vakken en ‘toevallig’ zijn dit ook de leukste docenten. Met andere docenten of vakken heb ik dan weer wat minder.

Lees meer …

Wat houdt leerlingen bezig, hoe zitten ze in hun vel en voelen ze zich thuis op school? Ze hoeven niet uit te blinken. Het belangrijkste is dat ze weten dat ze er mogen zijn en dat ze dingen durven zeggen.

Lees meer …

Het leven is meer dan vakken en cijfers. Deze school begrijpt dat. De docenten kijken waar de leerling aan toe is. Ze richten hun lessen zo in dat ze matchen met de behoeften en de belevingswereld.

Lees meer …

Het Stormink is grote school en het kost soms even tijd voordat de leerlingen alles weten te vinden. Toch leren ze dit snel. Dat komt ook doordat we het gebouw verdelen in twee kanten.

Lees meer …